Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un tânăr din R. Moldova care conducea un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

În data de 21 februarie a.c., în jurul orei 11.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa- I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, cetățeanul din R. Moldova A. C., în vârstă de 29 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din microbuz şi remorcă.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că A. C. este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoriile „A, B și C”, iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză, îi este necesară și categoria „BE”.

Cu privire la cele constatate, A.C. a declarat că a condus ansamblul de vehicule pe drumurile publice din România din Iași, până la controlul de frontieră, deși avea cunoștință despre faptul că permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Articolul precedentVasluienii s-au trezit cu scrisori de la primar
Articolul următorCărți de identitate false, descoperite la controlul de frontieră