Luni, 24 februarie, la invitația primarului Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, conducerea Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamț a înclus localitatea în itinerariul caravanei de stabilire a priorităților Programului Operațional Regional 2021-2027 și a organizat o întâlnire cu oamenii de afaceri locali.

La întâlnirea de lucru cu reprezentanții mediului privat a participat directorul general al ADR N-E Piatra Neamț, Vasile Asandei. Acesta a expus pe larg necesitatea stabilirii unei agende cu proiectele prioritare pe care oamenii de afaceri din Bârlad ar dori să le vadă finanțate în perioada de programare a bugetului Uniunii Europene 2021 – 2027. Interesul crescut al oamenilor de afaceri bârlădeni pentru accesarea de fonduri europene a fost extrem de mare, sala de conferințe a Cinematografului „Victoria” fiind aproape neîncăpătoare.

„Vreau să remarc faptul că nevoile sectorului privat sunt foarte importante, atât pentru noi, cât și pentru dumneavoastră. De aici și interesul comun pentru astfel de informări. Însă, trebuie să știți că, dacă în celelalte județe am ales să mergem cu această caravană doar în orașele reședință de județ, de această dată am decis să venim la Bârlad și urmare a discuțiilor purtate cu domnul primar Boroș, care ne-a asigurat, pe bună dreptate, de un interes real al mediului privat pe tema accesării fondurilor europene. Și așa și a fost, pentru că dezvoltarea oamenilor de afaceri înseamnă locuri de muncă și, în ansamblu, dezvoltarea economică a întregii localități”, a spus Vasile Asandei, directorul ADR N-E Piatra Neamț.

Articolul precedentCULISELE PUTERII, o nouă emisiune la Realitatea PLUS. Care sunt jocurile, tensiunile și aranjamentele din spatele scenei politice
Articolul următorVOCEA UNICĂ în materie de epidemiologie și Coronavirus este Direcția de Sănătate Publică Vaslui