Prefectul Mircea GOLOGAN, a condus astăzi, 27 februarie 2020, ședinţa ordinară a Colegiului Prefectural, care s-a desfășurat ȋn Sala “Ștefan cel Mare” a Palatului administrativ al județului Vaslui. La ședință a participat și subprefectul județului Vaslui, Dumitru CIOMAGA.

În prima parte a ședinţei Mihai Ciprian MITREA Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui ( ISU), a prezentat activitatea privind prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă din judeţul Vaslui, în anul 2019.

În a doua parte a Colegiului Prefectural, Alin Dan TRIFU, Director al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vaslui, a prezentat implementarea Programului Național de Dezvoltare Rurală ( PNDR ) 2014-2020 ( stadiul de implementare, proiecte depuse/ contracte în anii 2018-2019, problematica depunerii, contracte, proiecte, sesiuni de proiecte în anul 2019 etc.).

Mihaela VLADA, Director al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui transmite populației să solicite Direcția de Sănătate Publică Vaslui în cazul în care au certitudinea că vecinii, rudele sau prietenii sunt veniti din zonele nominalizate de Ministerul Sănătății ca fiind zone de risc; îndeamnă la apelarea unităților sanitare doar în cazul în care apar elemente ale tabloului clinic specific infecțiilor respiratorii; solicită populației să respecte recomandările venite din surse oficiale ale Ministerului Sănătății și ale Direcției de Sănătate Publică, ținând cont de contextul epidemiologic actual.

“VOCEA UNICĂ în materie de epidemiologie și Coronavirus este Direcția de Sănătate Publică Vaslui și toate informațiile privind evoluția acestei situații o va da Direcția de Sănătate Publică Vaslui.” , a transmis prefectul județului Vaslui, Mircea GOLOGAN.

“Având în vedere că Ministerul Finanțelor Publice prin Agenția Națională de Administrare Fiscală ( ANAF ) pune la dispozitie cu titlul gratuit două sisteme informatice, unul pentru persoane fizice și juridice, altul pentru autoritățile și instituțiile publice din administrația publică locală și centrală, mă adresez tuturor membrilor din Colegiul Prefectural să realizeze demersurile necesare pentru a se înscrie în acest sistem informatic.
Până în prezent la nivelul judetului Vaslui s-au înrolat doar Unitățile Administrativ Teritoriale, 85 dintr-un total de 86.” , a declarat Nelu SAVA, Șef Administrație al Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui.

Articolul precedentConducerea ADR N-E Piatra Neamț, întâlnire de lucru cu oamenii de afaceri din Bârlad
Articolul următorEXERCIȚIU: Accident chimic în apropiere de localitatea Bârlad