Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa  unui bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, care conducea un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere valabil, deţinut, nu îi dădea dreptul.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, M. S., cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 23 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din microbuz şi remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că bărbatul în cauză este posesorul unui permis de conducere valabil doar pentru categoria „B” , iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule îi este necesară și categoria „BE”.

Cu privire la cele constatate, şoferul a declarat că  a preluat ansamblul de vehicule din localitatea Bârlad  fără a avea cunoştinţă despre faptul că permisul de conducere valabil, deţinut, nu îi dădea dreptul.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Articolul precedentDescoperiți la controlul de frontieră cu cărţi de identitate false în portmoneu
Articolul următorParticipare numeroasă la Concursul Interjudețean ”Profizica”