Prefectul județului Vaslui, Eduard-Andrei Popica, a fost eliberat din funcție la cerere, a anunțat șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă.

Reprezentantul Executivului a afirmat, ca „opinie personală”, că probabil prefectul de Vaslui a cerut eliberarea în urma rezultatului slab obținut de candidatul PSD în Vaslui.

În replică, Eduard Popica s-a arătat uimit de afirmațiile lui Ionel Dancă:

”Sunt oripilat văzând breafingul de presă, de după ședința de Guvern de astăzi, susținut de acest individ, care reprezintă Guvernul României.
În această calitate, acest individ de o slabă pregătire profesională nu cunoaște atribuțiile prefectului, instituție cu care, prin raport de serviciu, acesta are un contact direct, și nici datele care stau la baza emiterii unei Hotarari de Guvern.
În primul rând, demisia mea a fost transmisă către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în data de 5 noiembrie, iar primul tur de scrutin, după cum se cunoaște, a avut loc pe data de 10 noiembrie.
În al doilea rând, un lucru elementar, dar de o gravitatea extraordinară, este acela că actualul Șef al Cancelariei Prim-Ministrului nu cunoaște articolul din Codul Administrativ, unde sunt prevăzute atribuțiile prefectului. În acest sens, prefectul are calitatea de a organiza alegerile și nu de a face campanie vreunui candidat sau de a susține vreunul dintre competitorii electorali.
Observ că actualul șef al Cancelariei Premierului politizează Instituția Prefectului, aducând atingeri grave, atât instituției, cât și administrației publice.
În al treilea rând, dar nu ultimul, în videoconferința de joi, 7 noiembrie, actualul ministru MAI mi-a mulțumit pentru că, deși mi-am înaintat demisia, am rămas pe funcție și m-a rugat să mă ocup de organizarea alegerilor prezidențiale, lucru cu care s-au laudat după finalizarea primului tur de scrutin.
Aceste aspecte au fost observate și de jurnaliștii prezenți la breafing, însă șeful Cancelariei dezinformează cu nonșalanță opinia publică.
Sunt stupefiat de faptul ca actuala guvernare PNL nu cunoaște cadrul legislativ, in acest sens aducând prejudicii instituțiilor statului prin politizarea lor”.

Articolul precedentViolator grijuliu: a sunat la 112 pentru a cere ajutor pentru victimă
Articolul următorDe vineri, liderul sindicaliștilor de la Transurb intră în greva foamei