Elevii Școlii ”Elena Cuza” Vaslui au marcat Ziua Mondială a Educației printr-o dezbatere pe tema pro și contra sistemului actual de educație din România.

În cadrul unei mese rotunde, copiii au aflat care sunt deosebirile și asemenările dintre sistemele educaționale din țara noastră, Germania, Italia și Franța.

”Copiii au înțeles că multe lucruri pozitive și interesante ale educației din România se regăsesc în multe din sistemele de educație ale altor țări europene”, a spus Doina Manolachi, consilierul educativ al gimnaziului vasluian.

O altă activitate a avut ca temă ”Educația deschide sufletul”, unde elevii școlii au construit un Copac al Recunoștinței, cu mesaje către părinți și profesori.

”Am vrut să scoatem în evidență că sufletul de copil devine suflet mare, doar dacă este educat. Pentru a accentua importanța educației, am lucrat cu elevii, cu doamna profesor Adina Clisu, Copacul Recunoștinței, unde am adunat mesaje de recunoștință pentru educația din familie și școală. Au scris mesaje de respect pentru părinți, profesori, care consideră copiii că pot fi frumoase modele de viață”, a mai spus Doina Manolachi.

În final, elevii claselor a șaptea, pe ritmul imnului școlii, au lansat în aer baloane, cu mesajul ”Educația este cel scump drum în viață”.

Articolul precedentZiua Educației, marcată prin sport!
Articolul următorHandbalul revine în școlile din rural