O nouă ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal Bârlad a fost convocată pentru ziua de joi, 31 ianuarie a.c., în care se va dezbate (din nou!) soarta transportului public local. Este cea de-a treia ședință în care se va încerca ajungerea la un numitor comun între cele două tabere politice din componența CL.

După ce în ședința de îndată a CLMB din data de 9 ianuarie 2019, nu s-au prezentat nouă consilieri social-democrați, iar la cea din 21 ianuarie aceiași consilieri au ales să părăsească sala după aproape cinci ore de dezbateri, se va încerca încă o dată, pe 31 decembrie, să se ajungă la o rezolvare care să scoată din impas situația incertă în care se află transportul public în comun efectuat de firma Vertrantis.

Reamintim că în luna decembrie 2018, societatea Vertrantis a înaintat o cerere prin care solicita rezilierea contractului privind transportul local de călători. Acesta din urmă motivează că a suferit pierderi de 1.100.000 lei din cauza subvențiilor neacordate.

Bârlădenii așteaptă acum ca ambele formațiuni politice din Consiliul Local să-și dea mâna și să colaboreze pentru a rezolva favorabil situația transportului de călători.

Vertrantis a transmis către Consiliul Local o adresă prin care cere încheierea unui act adițional, prin care costul unui bilet de călătorie să fie de 2 lei și suportarea subvențiilor acordate pentru pensionari și persoane cu handicap pe din două, respectiv firma de transport și primăria Bârlad.

Redăm integral adresa:

„Urmarea adresei dumneavoastra nr.26320128.0t.20t9, ora 12.00, va comunicam ca, din experienta anilor 2O17-2018, cand s-a solicitat modificarea pretului unui bilet de calatorie, solutia din partea Primariei a venit dupa o perioada de 5(cinci) luni, asa cum si la adresa cu nr.625/11.12.2018 a venit raspuns dupa 45 zile, consideram ca acesta solutia propusa de Primarie nu are eficienta in situatia financiara a firmei la momentul actual.

Pentru redresarea situatiei si o continuare normala a activitatii va propunem incheierea unui act aditional conform art.20,1 din contractul de delegare cu nr.195/27.05.2016, care sa cuprinda :
– pretul unei calatorii sa fie de 2.00 Ron, datorita cresterii salariului minim pe
economie precum si cresterii pretului motorinei;
– pentru pensionari avand in vedere cresterea numarului de persoane care se
incadreaza in plafonul, maxim procentul suportat de delegatar sa fie de 50% si
50% de delegat ;
– pentru persoanele cu handicap al caror numar a crescut, 50% să fie suportat de
delegatar si 50% de delegat ;
– pentru asistentii personali tot 50% suportat de delegatar si 50% de delegat
– celelalte conditii din contract raman aceleasi ;
– sprijin financiar din partea bugetului local pentru sustinerea pierderii din activitate,
datorate zilelor libere declarate de Guvern, si sambata si duminica incasarile sunt
de 30%.
Cadrul legal ce reglementeaza propunerea noastra este potrivit art. 41 alin. 1
si 2 din Legea nr.92/2OO7 si Legea 328/28.12.2018.”

Articolul precedentSporting Vaslui se pregătește cu seniorii
Articolul următorTrei bârlădeni reținuți de DIICOT pentru trafic de droguri