În această dimineață, la ora 10.45, pe unul dintre peroanele Gării CFR Bârlad, zeci de persoane așteptau să se îmbarce în trenul InterRegio 1661, București Nord – Iași. La intrarea trenului în gară, două persoane care așteptau să se îmbarce în cursa mai sus pomenită, au fost lovite în plin de o schelă lăsată de izbeliște de muncitorii care lucrau în zonă.
Persoanele lovite, un adolescent în vârstă de 17 ani și o femeie în vârstă de 47 ani, au căzut secerate pe asfalt. Majoritatea cetățenilor prezenți în acel moment au fost pentru o clipă uluiți de accidentul întâmplat, iar după ce s-au dezmeticit, au început să-și verse furia asupra angajaților CFR adresându-le destule „vorbe de duh”, dar parcă toată suflarea uitase de ceea ce era cel mai important, victimele accidentului.
Din fericire, un tânăr agil și plin de entuziasm, nu s-a pierdut cu firea și s-a dus imediat către victime să vadă care este starea acestora. Primul pacient abordat era un tânăr în vârstă de 17 ani care a fost lovit la cap și sângera puternic.
Tânărul săritor, sergent major Popa Gigi, paramedic în cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, a așezat victima în poziția de siguranță și i-a cerut prietenei sale (pe care o conducea la tren) să îi dea o bluză din valiza pe care o avea la ea, pentru a opri sângerarea și a încropi un bandaj.
Concomitent, a cerut unei doamne să apeleze Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 și să ceară o ambulanță. Între timp, paramedicul bârlădean a trecut la cea de-a doua victimă, o asistentă medicală din localitate, care a suferit contuzii toraco abdominale și un traumatism la membrul superior drept. După abordarea victimei, inspectarea și așezarea acesteia în poziția de siguranță, pompierul a sesizat că femeia care apelase la numărul de urgență 112, se pierduse cu firea, astfel că a preluat tot el sarcina de a oferi toate datele necesare în dispecerat.
După numai cinci minute, la fața locului a sosit și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad. Aceștia au preluat-o doar pe femeia lovită în torace, deoarece tatăl tânărului lovit la cap a considerat că este mult mai important să ajungă la destinație decât să piardă trenul, iar adolescentul să fie investigat medical, motiv pentru care și-a forțat copilul să urce în tren, susținând că acesta nu a suferit nicio leziune importantă.
Felicitări tânărului paramedic Popa Gigi (24 ani) pentru profesionalismul și dăruirea dovedite in gestionarea acestei situații de urgență.