Caz șocant în localitatea Schineni din județul Vaslui, unde o fetiță în vârstă de 13 ani, cu cetățenie de Republica Moldova, a fost violată de individul care conviețuia cu mama acesteia.

Incidentul s-a petrecut în prima zi din acest an, polițiștii fiind anunțați chiar de către mama minorei violate.

„Am fost sesizati de o femeie de 35 de ani, pe data de 3 ianuarie, orele 11.00, cã fiica ei ar fi fost violatã de concubinul la care locuieste, undeva în apropiere de localitatea Murgeni. Fapta s-a petrecut a doua zi dupã Revelion, pe 1 ianuarie, iar suspectul a fost retinut si prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad pentru luarea mãsurilor ce se impun”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ana Ichim (35 de ani) de loc din Republica Moldova, locuia pe teritoriul României în baza unei vize provizorii. Ea locuia la Daniel Gheorghe Gându (34 de ani) în localitatea Schineni, cu ea fiind și fiica minoră în vârstă de 13 ani.

După o noapte plină cu băutură cu ocazia revelionului, Daniel Gheorghe Gându a forțat-o pe minoră să întrețină raporturi sexuale cu el. După ce mama fetiței a aflat ce s-a petrecut, a sesizat poliția. Bărbatul de 34 de ani a recunoscut fapta, iar magistrații de la Judecătoria Bârlad au emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Ana Ichim este cunoscută despre faptul că în urmă cu cinci ani, și-a părăsit copiii (minora pe atunci în vârstă de 8 ani și o sora de-a acesteia în vârstă de un an) și a fugit în Republica Moldova.

Protecția Copilului din România a intervenit și a luat atunci cele două fetițe, pe care mai apoi le-au repatriat în țara de origine. Instituția Protecției Copilului din R. Moldova le-a încredințat însă din nou mamei, care a revenit cu ele pe teritoriul României.

Protecția Copilului Vaslui face în acest moment cercetări cu privire la mediul nesănătos în care trăiesc cele două copile.

Articolul precedentWeekend cu 26 de misiuni pentru pompierii vasluieni
Articolul următorAccident pe raza comunei Puiești din cauza condițiilor meteo