Cereri de comutare a arestului preventiv în arest domiciliar sau punerea în stare libertate, au fost solicitările cu care avocații celor doi inculpați implicați în scandalul din luna iulie, s-au prezentat în fața magistraților bârlădeni. Judecătorii bârlădeni s-au arătat de neînduplecat și au prelungit mandatele de arestare cu încă 30 de zile.

Reamintim că R. Constantin (42 de ani) și L.I. George (22 de ani), alături de alți indivizi, au fost implicați în incidente stradale cu membrii unei găști rivale și cu care aceștia s-au confruntat în locuri publice din localitate. Aceștia (n.r. – cele două grupări) s-au urmărit în trafic, apoi în zona Muzeului „Vasile Pârvan” au spart geamurile unui autoturism și au pulverizat spray iritant-lacrimogen. Martorii la incident au spus chiar că au văzut cum o femeie și un copil au fost luați cu forța, variantă neconfirmată, în acest sens nefiind depusă nici o plângere la poliție.(aici puteți citi filmul complet al evenimentelor).

Joaca de-a mandatul de arestare…

Singurii care au ajuns în arest preventiv, sunt cei doi mai-sus-menționați, care la sfârșitul lunii trecute, pe 30 iulie, au fost propuși pentru mandate de arestare în fața magistraților bârlădeni însă aceștia au respins categoric propunerile procurorilor, catalogându-le ca neîntemeiate.

Procurorii au contestat însă decizia Judecătoriei Bârlad iar Tribunalul Vaslui, în baza aceluiași referat de arestare, desființează decizia instanței bârlădene și-i trimite pe 5 august, pe cei doi inculpați, în stare de arest preventiv.

Cu 48 de ore înainte să expire cele 30 de zile de arest preventiv, R. Constantin și L.I. George au fost aduși la Judecătoria Bârlad, pe 28 august, unde procurorii au cerut prelungirea mandatelor de arestare cu încă 30 de zile.

Un referat, două decizii diferite, aceeași Judecătorie…

Astăzi, 30 august 2019, după un termen de amânare de două zile, acordat pentru solicitări suplimentare adresate de apărătorii inculpaților către Parchetului Bârlad, magistrații Judecătoriei Bârlad decid în baza aceluiași referat depus de procurori cu o lună în urmă, prelungirea mandatelor de arestare cu încă de 30 zile pentru cei doi aflați deja în stare de arest preventiv.

Sentința aplicată astăzi nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore la Tribunalul Vaslui.

În același dosar, încă din luna iulie, încă trei persoane implicate în scandal, se afla sub măsura controlului judiciar.

Articolul precedentSeceta îngreunează înființarea culturilor de toamnă!
Articolul următorBărbat, salvat din apă de un căruțaș din Zorleni