Încă de la începutul lunii septembrie, pe străzile din Bârlad, locuitorii au început să observe un utilaj cu ajutorul căruia un muncitor de la Compania de Utilități Publice (CUP), a început să orneze între stâlpii de iluminat public, instalațiile care se vor aprinde de sărbători.

Reprezentanții Primăriei Bârlad au venit cu precizări suplimentare și aduc la cunoștința opiniei publice că nu este o situație anormală, avându-se în vedere că de curând, iluminatul public a revenit în atribuțiile companiei mai sus amintite. Dept pentru care, din cauză că în proprietatea companiei există doar un singur utilaj cu care se pot efectuat asemenea operațiuni, s-a considerat că e mai util ca municipalitatea  să demareze din timp această acțiune.

„Montarea luminilor festive a început de acum, deoarece acest lucru trebuie definitivat până pe data de 30 noiembrie. Fiind an centenar, pe 1 Decembrie, luminile trebuie să fie funcţionale. În acest an, Compania de Utilităţi Publice (CUP) a preluat contractul de iluminat de la societatea care s-a ocupat anul trecut de acest aspect. Din cauza faptului că societatea nu are încă experienţă în domeniu, că există o singură macara şi un singur om care trebuie să monteze aceste ghirlande, cei de la CUP au început din timp această activitate, în aşa fel încât să poată termina la timp”, a declarat vineri,  Adrian Arnăutu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.

Anul acesta s-a luat decizia ca iluminatul festiv să fie extins cu un procent de 40% față de anii anteriori, așadar, un număr considerabil de străzi vor fi îmbrăcate în tradiționalele luminițe de Crăciun.

„Mai sunt aproximativ două luni şi jumătate până pe 1 Decembrie. Dacă este să scoatem din ecuaţie sâmbetele şi duminicile, când nu se lucrează, mai rămân aproximativ două luni în care pot fi montate acele ghirlande festive”, a mai spus Adrian Arnăutu.

 

Articolul precedentRing plin la Cupa ”Podul Înalt” la K1 și MMA
Articolul următorVIDEO. Tren rămas fără frâne în Stația CFR Bârlad