Trenul interregio 1661, care asigură transportul de călători pe ruta București Nord – Iași, a rămas duminică dimineață fără frâne chiar în Stația CFR Bârlad. Din cauza defecțiunii, garnitura a oprit la aproximativ 300 de metri de gara plină cu călători.

Din fericire, defecțiunea s-a produs în momentul în care trenul plin cu pasageri se afla în procedura de oprire în Stație, deci la o viteză mult mai mică față de cea de rulare și astfel viața călătorilor nu a fost pusă în pericol.

Călătorii aflați pe peron au privit mirați în primă fază garnitura care nu a dat semne că oprește în stație și imediat au asaltat casele de bilete și biroul de informații pentru a cere explicații. Pasagerilor li s-a spus că, probabil, locomotiva a avut probleme la sistemul de frânare.

În cele din urmă cele trei vagoane care compun trenul interregio București Nord – Iași, au fost atașate trenului regio Bârlad – Iași, care a plecat în jurul orei 12:30. Și locomotiva cu probleme a fost integrată în garnitura respectivă și tractată până la Iași.

Conform procedurilor, locomotiva care s-a defectat va fi supusă unei expertize pentru a se stabili cu exactitate cauzele defecțiunii. Mecanicul care o operează a spus că în cei 30 de ani de experiență nu i s-a mai întâmplat ceva similar.

Am încercat să contactăm CFR Călători pentru un punct de vedere, însă la numărul afișat pe website-ul instituției nu ne-a răspuns nimeni.

ACTUALIZARE. Ulterior, pe site-ul www1.cfrcalatori.ro a fost postat un comunicat de presă referitor la incidentul produs duminică, 9 septembrie a.c., în stația Bârlad, pe care îl redăm integral:

„9 septembrie 2018

Astazi, 9 septembrie,  trenul IR 1661 care circula pe ruta Bucuresti – Iasi si care avea prevazuta oprire in statia Barlad  a trecut de statie fara sa opreasca.

Urmeaza ca o comisie de cercetare sa analizeze cauzele care au condus la aceasta situatie.

Calatorii nu au fost pusi in pericol.

Ulterior, dupa verificarile preliminare, trenul si-a reluat circulatia in conditii de siguranta, in compunerea trenului Regio 6401, cu opriri in toate statiile pe distanta Barlad – Iasi pentru preluarea si debarcarea pasagerilor.”

Articolul precedentLa Bârlad au început să se instaleze ghirlandele pentru Crăciun
Articolul următorAleea gurmanzilor la Vaslui