Liceul cu Program Sportiv (LPS) și Clubul Sportiv Școlar (CSȘ) Vaslui au finalizat lucrările la cel mai modern teren sintetic din județ.

Investiția a costat peste 500 mii lei, fondurile provenind de la Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean, și Primăria municipiului Vaslui.

”De noul teren vor beneficia cei 350 de elevi sportivi ai liceului nostru. Aceștia vor avea condiții optime la orele de pregătire. Vom putea desășura meciuri amicale, oficiale și putem organiza turnee naționale și internaționale. Obiectivul finalizat nu este nici primul și nici ultimul, urmează și altele, și în tot acest timp, LPS Vaslui a avut numeroase realizări, cum ar fi modernizarea incintei liceului, reabilitarea sălii de sport și preluarea în folosință gratuită a două microbuze pentru deplasarea în competiții. Mulțumim Primăriei Vaslui și Inspectoratului Școlar Județean Vaslui ”, a declarat Ramona Pavel, directorul LPS Vaslui.

În acest an, Primăria a alocat liceului sportiv peste 1,1 milioane de lei pentru reparații clădiri, burse școlare și participarea la competiții sportive.

”Primăria a fost aproape de LPS Vaslui și nu se va opri aici. Mai sunt câteva obiective de realizat, pe care le-am propus pentru anul viitor. Am creat toate condițiile ca acest liceu să se dezvolte, să susțină performanța. Vă doresc succes, iar Primăria va fi aproape de elevi, profesori și părinți”, a spus primarul Vasile Pavăl.

La inaugurarea terenului sintetic a participat și inspectorul general al ISJ, Gabriela Plăcintă, care a amintit că în ultimii ani, Ministerul Educației, prin inspectorat, a investit peste 67 milioane de lei în modernizarea școlilor.

”Din acest buget, 18 milioane de lei a mers către susținerea participării la competiții și cantonamente. Suntem mulțumiți de activitatea liceului, suntem mândri de rezultatele elevilor, vrem să continuăm și să avem rezultate din ce în ce mai mari”, a transmis Gabriela Plăcintă.

Cei doi invitați au primit din partea LPS Vaslui câte o plachetă de excelență pentru implicarea și susținerea activităților liceului.

”Am avut încă de acum 3-4 ani susținerea necondiționată a Primăriei și ISJ, care ne-au ajutat să participăm la diferite turnee naționale și internaționale, la stagii de pregătire. Suntem recunoscători și promitem că imaginea Vasluiului va fi promovată de copiii noștri și pe viitor”, a declarat Ionuț Chiochiu, directorul adjunct al LPS Vaslui.

Noul teren sintetic pentru fotbal are dimensiuni de 63m x 42m, care va fi omologat pentru competițiile Under11.

Imagine

Articolul precedentPrimăria reacționează cu privire la scandalul semaforului de la intersecția din dreptul LMK Vaslui
Articolul următorLiderul de sindicat de la Transurb a renunțat la greva foamei