Cu o valoare totală de 11.334.100,88 lei cu TVA, administrația își propune să modernizeze un număr de nouă străzi din municipiul Bârlad. Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, lucrările sunt estimate să dureze 24 de luni.

Străzile vizate și incluse în proiectul de investiții sunt: Cerbului, Constantin Brâncoveanu, Aurel Vlaicu, Muzelor, Ștefan Neagoe, Gheorghe Emandi, Ion Codrescu, Griviței și Opanez.

Structura rutieră a străzilor mai sus menționate este formată din: strat de formă din pietruirea existentă  de 10cm, unul de balast de 25cm, piatră spartă 15cm, strat de legătură din beton asfaltic deschis de 6cm, strat de uzură din beton asfaltic 4cm.

Pe aceste sectoare se va interveni implicit pe zona trotuarelor a căror structură e prevăzută să conțină un strat de balast de 20cm, unul de nisip de 4cm și pavele betonate autoblocante.

Sunt luate în calcul și problemele legate de scurgerea și evacuarea apelor, marcaje și indicatoare rutiere, ridicarea la cotă a căminelor de vizitare, grătare de canalizare și amenajare de spații verzi unde este posibil.

Consiliul Local Municipal Bârlad va dezbate acest proiect în ședința din 28 februarie, când va fi supus și votului.

Articolul precedentBârlad. Programul de plantare a puieților de arbori, continuă
Articolul următorSe poate! O fostă centrală termică de cartier, ar putea intra în administrarea spitalului