Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la o tânără, cu cetăţenie română şi Republica Moldova, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, M.T., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 36 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

La controlul de frontieră, femeia a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, M.T. a declarat că a urmat cursurile unei şcoali de şoferi din Republica Moldova, dar deoarece nu a mai avut răbdare să obţină legal permisul de conducere, a procurat documentul prezentat la control, de la o persoană ale cărei date nu le cunoaşte plătind suma de 350 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentLa volanul unui ansamblu rutier, fără drept
Articolul următorVIDEO. Intimidări de tip mafiot în Bârlad? Autoturism făcut zob cu răngile și ușă de apartament distrusă