Vineri, 15 noiembrie, ora 14:00, va avea loc activitatea de încheiere a proiectului cultural „Picnic literar în munți”, implementat de Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad, în colaborare cu Școala Gimnazială „Dimitrie Negruțiu”, Pogonești și Școala Gimnazială „General Aviator Inginer Gheorghe Negrescu”, Fruntișeni.

Activitatea cuprinde dezbateri legate de finalitatea,rezultatele și sustenabilitatea proiectului precum și o conferință cu tematica „Impactul activităților extracurriculare asupra tinerilor”, susținută de prof. univ. dr. Mihai Stanciu din Iași, care va prezenta importanța unei călătorii,cu tematică literară,.asupra dezvoltării personalității tinerilor și rolul interacțiunii dintre instituțiile de învățământ și instituțiile culturale în educația copiilor.

Proiectul „Picnic literar în munți” a avut ca scop promovarea lecturii, facilitarea accesului la cultura scrisă românească a unui număr de douăzeci de școlari proveniți din comunele Pogonești și Fruntișeni și stimularea implicării acestora în activități literare recreativ-instructive, în contact direct cu realitatea culturală și naturală.

Conferința se va încheia cu lansarea albumului „Copiii munților”, publicație ce reflectă experiența trăită de beneficiarii proiectului, în cadrul circuitului turistic, prin imagini, memorii și creații literar-artistice.

Activitatea de încheiere a proiectului va avea loc la sediul central al muzeului iar accesul publicului este gratuit.

Articolul precedentElevi de la Liceul ”Ștefan Procopiu” se află într-un schimb de experiență la Napoli
Articolul următorBOMBĂ! Sindicaliștii cer demiterea șefului Poliției Vaslui, bârlădeanul Cătălin Bejinaru!