Prefectul Eduard Popica vrea montate camere de supraveghere în toate localităţile judeţului. 

Solicitarea a fost făcută în cadrul Colegiului Prefectural, după ce conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a arătat că doar 30% din comunele vasluiene au asigurată pază.

”Ştiu că primarii spun mereu că nu pot rezolva problema pazei, din cauza lipsei banilor. Totuşi, trebuie să vedem ce putem face pentru amplasarea de sisteme de supraveghere. Trebuie puse camere video măcar în punctele strategice, în anumite intersecţii intens circulate, în centrele de comună şi în centrul satelor componente. Vin cu rugămintea către conducerea Consiliului Judeţean să ne sprijine în acest demers. Trebuie să ajutăm primarii. Instalarea acestor camere de supraveghere va duce la o scădere a ratei infracţionalităţii, iar cetăţenii vor fi mai protejaţi”, a declarat prefectul Eduard Popica.

Potrivit raportului IPJ Vaslui, în urma analizei efectuate la nivelul fiecărei secţii de poliţie rurală, a reieşit faptul că, din totalul celor 81 de comune ale judeţului Vaslui, doar 26 dintre primăriile aferente au depus eforturi concrete de organizare şi executare a pazei comunale, prin personal propriu angajat şi calificat, dar şi cu societăţi specializate de pază şi poliţie locală.

”În anul 2018, 55 de comune (67,90%) nu au întreprins demersurile necesare organizării şi funcţionării pazei comunale, fiind invocate fie lipsa fondurilor necesare, fie lipsa de personal. Se observă astfel că situaţia cea mai gravă este la Secţia 6 P.R. Negreşti, unde niciuna dintre comune nu a luat nicio măsură în acest sens”, a spus Petru Maximiuc, adjunct al şefului IPJ Vaslui.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Ciprian Trifan, a dat asigurări că se va ţine cont de această situaţie la viitoarele alocări bugetare.

Articolul precedentVIDEO. Microbuzul de Popeni-Bârlad, plin de elevi navetiști, la un pas să ia foc în timpul mersului!
Articolul următorAtenționare de vânt puternic în județul Vaslui