Scene incredibile, miercuri dimineață, în microbuzul unei firme private care asigură transportul pe ruta Popeni – Bârlad. Interiorul vehiculului s-a umplut de fum, însă șoferul a condus liniștit mai departe.

Mai mulți elevi ai liceului „Marcel Guguianu” din Zorleni, care folosesc transportul în comun dintre localitățile Popeni și Bârlad pentru a ajunge la cursuri, povestesc că miercuri dimineață (n.r. – 27 februarie) au trecut prin clipe de groază, după ce microbuzul în care s-au urcat s-a umplut de un fum greu-înecăcios.

Șoferul, dovadă vie de calm englezesc

La un moment dat, un pasager vizibil îngrijorat aflat chiar în spatele șoferului, îi spune acestuia: „Dar oprește, șefule!”. Șoferul însă nu a schițat nici un gest de îngrijorare, ba mai mult, îi ceartă pe copiii panicați de pe locurile din spate și le spune „Dacă faceți gălăgie, iese mai mult ca acum!”.

Elevii povestesc că șoferul și-a continuat cursa și a oprit de câteva ori pentru a deschide ușile să iasă fumul, după care a revenit la traseu.

Drept la replică

Urmare a materialului de mai sus, am fost contactați de managerul societății Intertrans Rogigi – Gheorghe Ciulin, care deține autocarul care apare pe imaginile video și care a dorit să facă următoarele precizări:

„Am vizionat imaginile respective și pot să vă spun că nu este adevărat ce spun acei elevi, că în interiorul vehiculului era fum. Era un abur, de la un furtun defect, dar care nu avea cum să pună în pericol pasagerii. Eu mă aflam cu alt autovehicul în spatele autocarului respectiv și șoferul chiar m-a sunat să-mi spună despre problema respectivă. Dacă autocarul rămânea în pană, automat preluam eu călătorii și îi duceam la destinație.

Cât despre cei care au filmat, îi cunosc. Ei fac parte din rândul celor care vandalizează bunurile din autocar în mod repetat și acum practic au filmat și au făcut din țânțar-armăsar. Iau în calcul să montez în interiorul mașinilor camere de filmat pentru siguranța călătorilor dar și a angajaților mei”.

VIDEO 1

VIDEO 2

Articolul precedentȘedința Colegiului Prefectural Vaslui
Articolul următorPrefectul vrea camere video în toate comunele vasluiene