Pare că incidentele din ultimii ani în care bârlădenii au rămas fără apă potabilă la robinete din cauza penelor de curent sau când porțiuni din cartiere au rămas în beznă din aceeași cauză, au fost un motiv important atunci când administrația locală s-a decis să achiziționeze un generator electric de mare putere.

63.000 de lei, fără TVA, este suma pe care Primăria Bârlad a scos-o din visterie pentru cumpărarea unui generator și a unei remorci cu două axe, pe care acesta va fi montat.

Achiziția s-a făcut prin cumpărare directă, prin platforma SICAP-PROD, vânzătorul fiind o societate comercială din municipiul Bârlad – S.C. Consmit S.R.L.

Achiziția de mai sus vine și după ce ISU Vaslui a efectuat un control și a recomandat ca în dotarea primăriei să fie și un asemenea generator. El va putea fi folosit în situații extreme, putând lejer să alimenteze cu energie electrică o unitate de învățământ, un corp de spital sau acolo unde este nevoie în caz de calamitate sau dezastru.

Reamintim că în luna aprilie 2017, municipiul Bârlad a fost paralizat din cauza unei furtuni de zăpadă, care a distrus rețeaua de alimentare cu energie electrică a DelGaz Grid și a lăsat orașul în beznă mai bine de 24 de ore.

Din cauza avariei produse de furtuna de zăpadă, pompele acționate electric de la barajul Cuibul Vulturilor nu au mai putut furniza apa către robinetele locuitorilor din Bârlad și împrejurimi.

Generatorul electric ar putea fi folosit într-una din situațiile asemănătoare celei de mai sus, în urmă cu doi ani fiind un exemplu elocvent că echipele DelGaz Grid nu pot face față unei situații extreme.

Articolul precedentHușana Huși-Ceahlăul Piatra Neamț 0-4 (0-2)
Articolul următorUn altfel de accident: un șofer beat a accidentat un pieton băut!