În cursul săptămânii trecute, la sediul primăriei Bârlad, au avut loc două întâlniri de lucru între personalul sanitar din cele 19 cabinete medicale școlare de pe raza localității Bârlad și primarul Dumitru Boroș. Pe lista nemulțumirilor asistentelor medicale au fost neacordarea tichetelor de vacanță și a normei de hrană.

Întâlnirile dintre cadrele sanitare și reprezentanții primăriei Bârlad au avut loc marți și miercuri (n.r. – 5 și 6 februarie) și ulterior anunțate doar pe profilul de facebook al primarului Dumitru Boroș și pe website-ul oficial al administrației.

La cele două întâlniri, asitentele medicale au reclamat faptul că deși sunt incluse pe statele de plată al Primăriei, nu au primit vouchere de vacanță și nici indemnizațiile de hrană, spre deosebire de ceilalți bugetari.

„Am dispus verificări, întrucât ceea ce au reclamat doamnele asistente era o problemă destul de gravă. Ulterior, pe baza documentelor din Primărie am putut să demonstrăm că noi ne-am făcut treaba încă de anul trecut, când colegii de la Salarizare au informat Direcția de Sănătate Publică Vaslui că trebuie să aducă la cunoștința Ministerului Sănătății că la Bârlad sunt angajate 31 de persoane la cabinetele medicale școlare, respectiv 27 de asistente și patru medici stomatologi, care, potrivit legii, ar trebui să primească vouchere de vacanță. Aceste persoane figurează pe statele de plată ale Primăriei, însă își încasează drepturile bănești direct de la Ministerul Sănătății, în calitate de ordonator de credite. Ulterior, am primit răspuns de la Minister că nu sunt bani pentru aceste drepturi, situație pe care am transmis-o și la sindicatul din care fac parte doamnele. Numai că, undeva, circuitul informațional s-a întrerupt iar personalul cabinetelor școlare a crezut că la noi ar fi problema”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reprezentanții primăriei bârlădene au dat asigurări că au informat Prefectura despre situația semnalată de personalul sanitar.

Articolul precedent”Europa-Casa noastră”, temă de dezbatere la Muzeul din Vaslui
Articolul următorInformări publice doar pentru prietenii din lista de facebook a primarului Boroș