Medicul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, anunță că după sărbători vor crește foarte probabil infectările, ceea ce va aduce anumite restricții.

„E foarte probabil să vedem o oarecare creştere, e posibil acest lucru. Clar că e posibil să avem o creştere. Acum, cum va fi această creştere, ce va impune această creştere…

Dacă vedem că această creştere impune nişte măsuri suplimentare, o să se discute la nivelul CNSU-ului, cu Ministerul Sănătăţii, cu INSP-ul pentru aceste măsuri.

 

Dacă vedem că situaţia rămâne sub control şi creşterea e una lentă, acceptabilă, atunci poate că abordarea e alta.

Dar aici, trebuie să vedem ce vor spune epidemiologii, ce va spune Ministerul Sănătăţii, după ce analizează situaţia şi vede rata de creştere, viteza de creştere, rata de infectare, sunt mai mulţi indici la care se uită epidemiologii”, a declarat Raed Arafat, joi seară, la o televiziune de știri.

 

Despre trecerea în regim online a școlii la începutul anului viitor, Raed Arafat a spus că nu poate fi exclusă această posibilitate, pentru că nimeni nu poate garanta că nu va fi nevoie.
 
„Noi nu putem exclude nimic la acest moment”, a mai spus Arafat, adăugând că „noi nu putem să spunem aici că 100% o chestie este exclusă. Este foarte greu să vii să spui în astfel de situaţii că, garantat, e exclus ceva”.

Articolul precedentUn autoturism și un microbuz s-au tamponat la Bălteni. La fața locului intervine SMURD
Articolul următorGuvernele UE au DECIS! Croația se poate alătura spațiului Schengen