Școala ”Dimitrie Cantemir” Vaslui a câștigat etapa județeană a Cupei DHS la ciclism, concurs de îndemânare pe biciclete și educație rutieră, dedicat elevilor din clasele V-VIII.

Concursul a fost organizat de Școala ”Mihai Eminescu” Vaslui, DHS-Silver Fox Deva, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui – Biroul Rutier, Federaţia Română Sportul Pentru Toţi, Primăria Municipiului Vaslui, Poliția Locală Vaslui.

Întrecere a avut loc în fața Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, la start aliniindu-se 56 de participanți, de la 14 echipaje din cadrul unităților de învățământ gimnazial de pe raza județului Vaslui: Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” Vaslui (6 echipe), Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Vaslui (4 echipe), Școala Gimnazială„Constantin Motaș” Vaslui, Școala Gimnazială ”Mihai David” Negrești, Școala Gmnazială„ Mihail Sadoveanu” Vaslui, Școala Gimnazială „Ionel Miron” Ivănești.
Eforturile copiilor au fost răsplătite cu premii şi diplome, clasamentul pe echipe arătând astfel: Locul I- echipajul nr. 1 al Școlii Gimnaziale„ Dimitrie Cantemir” Vaslui, Locul II-echipajul nr. 2 al Școlii Gimnaziale„ Dimitrie Cantemir” Vaslui, Locul III-echipajul Școlii Gimnaziale„ Mihai David” Negrești.

Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” va reprezenta județul Vaslui la faza națională care se va desfășura în Municipiul Craiova, județul Dolj.

Concursul urmărește implementarea unui program de educație rutieră pe bicicletă, cu scopul de a spori siguranța rutieră pentru bicicliști și creșterea numărului de persoane care aleg ca mijloc de transport în deplasările lor zilnice bicicleta.

În ultimii ani mersul cu bicicleta a devenit din ce în ce mai popular. Mii de oameni folosesc bicicleta în orașe (mers de acasă la școală sau la locul de muncă), în timpul liber, în turism, cu prietenii și familia, dar ei nu au niciun fel de educație cu privire la regulile de circulație, la modul de utilizare a bicicletei pe drumurile publice, sau pur și simplu cum să se comporte în trafic.

Acesta este motivul pentru care concursul de ciclism și educație rutieră ”CUPA DHS” are rațiunea de a fi implementat în rândul elevilor.

Articolul precedentValeriu Tabără: ”Agricultura românească nu poate trai din importuri!”
Articolul următorDocumente false, oprite din drumul către Germania