Subprefectul Mircea GOLOGAN a condus ședința Comitetului Consultativi de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Vaslui.

În cadrul întâlnirii, Sorin Prepeliță, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui, a prezentat un material cu privire la îngrijirea bătrânilor la domiciliu, ca metodă alternativă de protecție la instituționalizare.

Acesta a precizat că la nivel de județ funcționează 3 unități de îngrijire la domiciliu: Serviciul de Îngrijire la domiciliu ”Bătrânețe Demnă”, aflat în subordinea DGASPC Vaslui,, unde există 26 de beneficiari și 8 lucrători sociali, Centrul de îngrijiri la domiciliu aflat în subordinea Primăriei Vaslui, prin Direcția de Asistență Socială, unde sunt 29 de beneficiari și 15 îngrijitori, și Centrul de îngrijire la domiciliu Huși, cu 65 de beneficiari.

”Menționăm intenția furnizorului acreditat ”Episcopia Hușilor” de a înființa 3 unități de îngrijire la domiciliu pe raza localităților Bârlad, Fălciu și Boțești. Se constată că la nivelul județului aceste servicii de îngrijire sunt insuficiente raportate la numărul de persoane vârstnice, aflat în continuă creștere, astfel încât fiecare unitate administrative-teritorială ar trebui să dezvolte astfel de unități”, a spus directorul Sorin Prepeliță.

La ședință a participat și vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan, care a amintit de proiectele pe care le derulează instituția, prin intermediul DGASPC Vaslui, în domeniul social.

Articolul precedentDeciziile de impunere trimise cu întârziere de primarul Boroș, au creat confuzie printre bârlădeni!
Articolul următorAmicale cu Liga Națională pentru CSM Vaslui