Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la doi bărbați din R. Moldova care conduceau autovehicule fără să dețină documente valabile.

În data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul din R. Moldova A.S., în vârstă de 31 de ani, conducând un autoturism marca Porsche, înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, A.S. a prezentat, pe lângă documentele de identitate, un permis de conducere având însemnele R. Moldova, valabil pentru categoria B.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul de conducere în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că este posesorul unui permis de conducere categoria B care i-a fost reținut de Poliția Rutieră Bârlad pentru depășirea limitei de viteză, în data de 31.07.2018. Acesta a mai declarat că nu a avut timp pentru a-şi ridica permisul de conducere şi având nevoie urgent de un permis a procurat documentul prezentat la control de la un conațional, ale cărui date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 150 euro.

Câteva ore mai târziu, s-a prezentat în acelaşi punct de trecere a frontierei, pentru efectuarea formalităţilor de control, cetățeanul din R. Moldova S.C., în vârstă de 44 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii Poliției de Frontieră au constatat că S.C. este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria „ B”, iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi era necesară și categoria „BE”.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în ambele cazuri, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de falsrespectiv conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Articolul precedentAutocamion radiat din circulație de autoritățile portugheze, descoperit în Vama Albiţa
Articolul următorScandal pe banul public legat de organizarea spectacolului de 1 decembrie la Bârlad