Consilierii județeni se vor întâlni în ședință extraordinară vineri, 15 noiembrie, pentru a aproba hotărârea privind modificarea HCJ nr. 43 din 29 martie 2018, referitoare la studiul de fezabilitate pentru obiectivul ”Extinderea Unitate de Primiri Urgențe și Realizare Heliport”.

Modificarea constă în anularea construcției cu fonduri europene a unui heliport la Spitalul Județean de Urgențe Vaslui.

Valoarea proiectului, după modificarea, se ridică la suma de 13,3 milioane de lei, din care suma de 6,9 milioane lei reprezintă cofinanțarea din partea CJ Vaslui.

Proiectul ”Extindere Unitate de Primiri Urgențe” beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

”În studiul de fezabilitate al proiectului nu se cerea pentru heliport un aviz de la Autoritatea Aeronautică. În ianuarie 2018, a apărut o oportunitate de a achiziționa un RMN și un computer tomograf, finanțate de Ministerul Sănătății. Singura condiție era de amplasa echipamentele medicale undeva. De aceea, am făcut o clădire separată. Nu am luat în calcul că această clădire mică va afecta platforma heliportului din fața bisericii. Au venit specialiștii de la București și au făcut măsurători, iar în incinta spitalului nu se poate realiza heliportul”, a spus Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Perioada de implementare a proiectului este de 75 luni, începând cu data de 1 martie 2017 până la data de 31 mai 2023.

Articolul precedentDe vineri, liderul sindicaliștilor de la Transurb intră în greva foamei
Articolul următorCJ alocă noi fonduri pentru bisericile din județ