Vasluienii s-au înghesuit mai ceva ca la sfintele moaște, pentru a cumpăra abonamente la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”.

Organizatorii au pus în vânzare peste 250 de abonamente, în valoare de 200 de lei fiecare, pentru cele opt zile de teatru, reprezentând o treime din capacitatea sălii Casei de Cultură ”Constantin Tănase”.

Vasluienii au făcut coadă încă de dimineață, mare parte dintre ei așteptând peste cinci ore, pentru a prinde abonamente.

Unii au făcut și haz, venind la rând cu butelia și mai multe capace, care să amintească de vremurile când se făceau cozi imense la butelie, pentru a mai îndulci perioada de așteptare.

Printre vasluienii aspiranți la abonamentele festivalului se afla și fostul primar și parlamentar al Vasluiului, Victor Cristea, dar și Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul”, una dintre instituțiile organizatoare a celui mai important festival de umor din Europa.

Neîntrerupt din 1970, desfășurat bienal, Festivalul Internațional al Umorului “Constantin Tănase” a ajuns la ediția a XXV-a, iar anul acesta vă va întâmpina în perioada 30 septembrie – 7 octombrie. Astfel, timp de o săptămână, actori, scriitori umorişti, artişti ai caricaturii, naționali sau de peste hotare, se vor întâlni la Vaslui pentru celebrarea spiritului lui Tănase.

Articolul precedentAchiziție nouă la Reiser S.A.
Articolul următorINTERVIU. Gabriel Huiban – bârlădeanul cu peste 600 de melodii compuse