Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, recent, la toate trecerile de pietoni nesemaforizate, de pe Bulevardul Republicii, au fost montate indicatoare rutiere noi, prevăzute cu flash-uri alimentate de panouri solare.

În această primă fază, s-au achiziționat 35 de astfel de indicatoare, care au fost montate în principal la cele mai aglomerate treceri de pietoni, începând cu zona SC Rulmenți SA Bârlad, până în zona Confecții – Garnizoana Bârlad – strada Tecuciului.

„Acum, în paralel, inventariem și toate trecerile de pietoni de pe segmentele de trafic greu. Este vorba despre Epureanu – Nicolae Bălcescu – Dragos Vodă, Vasile Pârvan – Ioan Popescu – Paloda – Colonel Simionescu Sava – Mihai Viteazul și segment Popa Șapcă, artere pe care vor fi monatate, de asemenea, indicatoare cu flash-uri, într-o etapă ulterioară. Evident, scopul indicatoarelor este de a crește gradul de siguranță al pietonilor, dar și de a spori vizibilitatea trecerilor pentru conducătorii auto”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Valoarea investiției se ridică la 49.000 lei iar selecția de oferte s-a făcut după principiul „prețul cel mai mic și garanția cea mai îndelungată”.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Articolul precedentMoldoveancă, dată în urmărire generală, a fost prinsă la Albița
Articolul următorIntervenție cu elicopterul SMURD pentru un copil de 4 ani din comuna Puiești