Peste 300 de vasluieni au participat, astăzi, la ”Marşul pentru viaţă” organizat de Asociaţia ”Provita” şi Episcopia Huşilor.

Participanţii au străbătut oraşul pe traseul Centrul Civic – Biserica ”Sfântul Ioan” – intersecţia Crucea Gării – Bulevardul Traian – Piaţa Traian – Liceul ”Mihail Kogălniceanu” – Biserica ”Adormirea Maicii Domnului”.

Pe tot traseul, participanții au afişat pancarte cu mesaje ca ”Viaţa este primul drept al oamenilor” sau ”Suntem pentru viaţă”, dorind să tragă astfel un semnal de alarmă cu privire la numărul ridicat al avorturilor.

”Trebuie să fim sensibili faţă de viaţă, care este darul lui Dumnezeu pentru om pe lumea aceasta. Ca şi în anii trecuţi, avem acelaşi scop şi anume acela de a fi cât se poate de responsabili şi atenţi pentru că, vedem cu toţii, că România parcă este din ce în ce mai goală de la o zi la alta. Lucrurile acestea nu înseamnă doar un aspect social, ci şi ceea ce trebuie să facem noi ca părinţi şi ca familii şi anume să cultivăm viaţa. (…) Ar fi bine, pe lângă întrebările pe care ni le punem pentru viaţa noastră, pentru familia noastră, să fie şi mai multă încredere şi nădejde în Dumnezeu, să fie şi un pic mai multă rugăciune în viaţa noastră şi de ce nu, să încercăm să asigurăm mai multă ordine morală în existenţa noastră”, a transmis protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă.

Acţiunea a fost organizată în parteneriat cu Asociaţia Tinerilor Ortodocşi şi Primăria municipiului Vaslui.

A IX-a ediţie a ”Marşului pentru viaţă”, un eveniment care are ca scop promovarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi, a avut loc sâmbătă în peste 600 de localităţi din România şi Republica Moldova, sub genericul ”Unic din prima secundă”.

GALERIE FOTO

Articolul precedentPoliția și-a scos tehnica la Mall
Articolul următorSporting Vaslui se menține pe locul 2 în Liga Elitelor U19