Săptămână trecută, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliția Română a desfășurat acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

În perioada 13 – 19 mai a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a coordonat, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada în care a fost derulată acțiunea, polițiștii vasluieni au oprit în trafic pentru control 336 de autovehicule destinate transportului de marfă (274 erau înmatriculate în România, 10 în state ale Uniunii Europene și 52 în țări non-UE) și 277 autovehicule destinate transportului de persoane (253 erau înmatriculate în România, 3 în state ale Uniunii Europene și 21 în țări non-UE), la 81 dintre acestea fiind descoperite nereguli.

Astfel, au fost aplicate un număr de 129 sancțiuni contravenționale, 38 dintre conducătorii auto au fost amendați pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 22 pentru neportul centurii de siguranță și 58 pentru încălcarea altor prevederi legale. Alte 9 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru lipsa documentelor prevăzute de lege.

Articolul precedentPrimăria Vaslui a primit certificatul de management al calității serviciilor
Articolul următorTE POȚI ÎNSCRIE LA CONCURSUL DE ADMITERE ÎN ACADEMIA DE POLIŢIE!